Treballar la cooperació internacional en els centres d'esplai

L’Àmbit d’Educació per al Desenvolupament del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés ha creat un nou material de gran utilitat, el JO(C) DIC: “Desenvolupament, Intercanvi i Consciència”.

Aquest joc ha estat dissenyat i pensat en clau d’esplai i tenint en compte la metodologia normalment seguida. Tot intentant aprofitar aquest espai privilegiat per generar consciència social i crítica que és el centre d’esplai, el joc és una bona manera d’endinsar-se en l’educació per al desenvolupament des de la vessant de l’educació en el lleure.

El joc està dirigit a infants, joves, monitors i monitores dels centres d’esplai interessats a introduir l’Educació per al Desenvolupament com a eix transversal en la seva acció pedagògica. El seu disseny en franges d’edat permet també que es pugui adequar als diferents participants i grups de l’esplai.

Per jugar cal dividir-se en equips que representen diferents països que han de caminar cap al desenvolupament, sense perdre de vista, però, el desenvolupament global de tots els països. És a dir, el camí també ha de fer-se de manera sostenible. D’aquesta manera s’aconsegueix també que sigui un joc cooperatiu ja que per guanyar primer s’ha d’aconseguir l’objectiu global comú i després cada país ha d’intentar guanyar el seu objectiu individual.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!