El bisbe responsable de la Pastoral del Treball de la Conferència Episcopal Espanyola, Mons. Abilio Martínez, i el director d’aquest departament, Antonio Javier Aranda, signen un comunicat amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, que se celebra diumenge 28 d’abril.

Compromesos per la defensa de la vida en el treball, ens sentim cridats a acompanyar les víctimes és el títol de l’escrit on recorden com es perden, cada dia, entre dues i tres vides a la feina.

Reconeixen que el 2023 hi ha hagut un descens d’aquestes xifres, però constaten que continua sent “aterridora la xifra de 721 persones que van perdre la vida a causa de la seva feina”.

Més enllà de les estadístiques, mostren la preocupació per “l’extensió tan àmplia de la manca de salut laboral i, sobretot, les conseqüències devastadores que té en la vida de les persones treballadores i de les seves famílies”.

El text destaca que “la vida amb majúscules es juga avui dia, també, als llocs de feina de les nostres empreses” i esmenten el papa Francesc quan diu que “no són xifres, són persones”.

Per això, els signats insisteixen que “quan ens apropem a la víctima d’un accident laboral el primer que ens recorda és el dolor i la soledat amb la qual s’han d’enfrontar a aquesta situació i ens fa constatar la tragèdia personal i familiar que hi ha rere cada accident”.

La cura de la vida humana, constaten, passa per erradicar aquesta tragèdia, “per identificar-ne les causes profundes i esmerçar-se per eliminar-les des de tots els angles possibles. Ens hi va la vida”.

No obliden les persones que pateixen seqüeles físiques i psíquiques per a tota la vida.

Com a Església, asseguren, en aquesta jornada, fan una crida “per promoure la defensa de la vida a la feina: denunciant la pèrdua de salut i de vides, creant consciència en la societat i a les nostres comunitats eclesials, acompanyant les víctimes en el dolor i donant suport a les seves reivindicacions justes”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!