Enguany el Seminari Conciliar de Barcelona vol fer el pessebre amb la col·laboració de totes aquelles persones que s’estimen aquesta tradició nadalenca, tan arrelada a casa nostra i tan antiga. Cal recordar que es remunta al segle XIII, quan sant Francesc d’Assís va fer el primer pessebre vivent a Greccio (Itàlia).

Cada any, al vestíbul de l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, el pessebre, amb la Sagrada Família en el centre, dona la benvinguda als seus visitants i usuaris. Des del Seminari, enguany es convida a apadrinar figures del pessebre.

“Que hi hagi l’empremta de molta gent que s’estima aquesta tradició i que hi hagi escenes vives que convidin a visitar-lo són els motius per fer una campanya d’apadrinament de figures del nostre pessebre”, expliquen els responsables d’aquesta iniciativa, que té com a lema “Fem-lo gran! Ens hi ajudes?”

“Volem fer un pessebre viu, obert a tots els ciutadans que el vulguin visitar”

I afegeixen: “Nosaltres, al Seminari, volem continuar fent el nostre pessebre amb la vostra col·laboració. Volem fer un pessebre viu, que pugui créixer i que estigui obert a tots els ciutadans que el vulguin visitar.”

«Volem fer Nadal. Anunciar que l’Amor de Déu s’ha encarnat i ha entrat a la nostra història, que el Fill de Déu s’ha fet home perquè tots nosaltres arribem a ser plenament fills estimats de Déu. Volem comptar amb tots vosaltres, i això és el més important, per anunciar aquesta alegria tan gran que es va sentir a Betlem de Judea: ‘Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes de bona voluntat’”, informen des del Seminari.

Aquest apadrinament es pot dur a terme des del web seminaribarcelona.cat. D’una banda, apadrinant una figura (hi ha vint-i-quatre de disponibles) a través d’una aportació econòmica. En el cas que la figura apadrinada ja no estigui en existència, serà substituïda per una altra de les mateixes característiques. De l’altra, fent-los arribar directament una figura que sigui del mateix estil i dimensions que les actuals (disset centímetres).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!