Ja queda menys perquè la Germandat de la Mare de Déu del Rocío de Barcelona iniciï el camí per viure, amb joia i fervor, la tradicional Romeria del Rocío. La Germandat està establerta canònicament a l’església de Sant Jaume (carrer Ferran, 28 – Barcelona).

Un dels actes més importants —i preparatoris— per a la celebració de l’esmentada romeria és el solemne Tridu a la Mare de Déu del Rocío, que se celebrarà del 5 al 7 de maig, a les cinc de la tarda, a l’església de Sant Jaume.

Els actes de culte són els següents:

—El 5 de maig: Sant Rosari.

—El 6 de maig: Sant Rosari i presentació del cartell per a la Romeria del Rocío, obra de l’artista sevillà José Cabrera Lasso de la Vega, excel·lent i prolífic dibuixant, pintor i escultor, molt vinculat al món de les germandats i confraries. El pregó rociero anirà a càrrec del germà Bernardo Hernández. L’acte serà presentat per Miguel Ángel González, prior dels Carmelites Descalços de Salamanca i Alba de Tormes.

—El 7 de maig: Sant Rosari i, tot seguit, solemne funció principal de l’Institut. La Junta de Govern durà a terme la protestació de fe i imposició de medalla als nous germans.

La Germandat de la Mare de Déu del Rocío de Barcelona, creada l’any 1969 gràcies a l’esforç i entusiasme d’una sèrie de fidels, va ser guardonada amb la Medalla d’Honor per part de l’Ajuntament de Barcelona amb motiu del quarantè aniversari de la seva constitució. Un reconeixement a totes aquelles persones de la Germandat que han contribuït al desenvolupament d’una consciència ciutadana i cívica, així com als seus valors i virtuts.

A l’església de Sant Jaume es custodia el Simpecado, un estendard que és testimoni públic de fe a la Mare de Déu. Datat l’any 1973, va ser realitzat en fils d’or sobre tela blanca i s’hi contempla una imatge de la Mare de Déu en relleu amb l’Infant als braços. L’estendard va ser restaurant el 1993.

En el moment en què la carreta —amb un disseny que rememora la basílica de la Sagrada Família— amb el Simpecado trepitja el carrer, es pot dir que ja comença el camí cap a l’aldea del Rocío.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!