L’anunci de la Resurrecció de Jesús, garantia de la nostra i la d’una humanitat salvada. Notícia que comunica l’esperança que perdura en el cor de cada persona i s’obre a cada poble. Així ha estat des del primer moment i així vol arribar a ser-ho avui, fins i tot allà on la realitat és més crua i la situació més degradada, el món que cada dia observem on la cultura de la mort atropella la dignitat humana, sobretot la dels més febles i innocents. Com cantar amb goig que la llum pasqual del Ressuscitat dissipa les tenebres i tot pot començar de nou? En la nit santa de Pasqua anunciem que aquesta novetat és possible.

Amb la música exultant del Pregó pasqual, els cristians cantem que la nit és clara com el dia: “Aquesta nit santa allunya el pecat, renta les culpes, fa innocents els caiguts, torna l’alegria als entristits, dissipa els odis, restableix la concòrdia, converteix les nacions.” Estam davant d’una declaració d’amor, de reconciliació, de perdó i de pau per a tota la humanitat, fins i tot allà on la violència, la persecució i el pecat tenen tanta gent atrapada i subjugada.

Seguim pregant que la llum i la força de la Resurrecció actuï a Palestina i a Gaza, a Israel, a Ucraïna, a Rússia, a Haití, al Sudan, a Nigèria, a Nicaragua i a tants altres indrets on sembla no haver-hi sortida i on encara creix més l’ambient de destrucció i de mort. Què fer perquè la llum de Crist i el goig pasqual arribin a tots els racons de la humanitat, començant per tot el que tenim més proper i quotidià, més inhumà i conflictiu? Hi ha una resistència activa que és la veritable “memòria” que ens manté vius i actius per anunciar que Crist és l’esperança de la humanitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!