Tot a punt per al Consistori de cardenals sobre la família

Els dies 20 i 21 de febrer se celebra a la Ciutat del Vaticà el consistori extraordinari dels cardenals, dedicat a la família. Els treballs tindran lloc a l’Aula Nova del Sínode. L’única ponència prevista del consistori ha estat confiada al cardenal alemany Walter Kasper, mentre que la resta de temps estarà dedicat a les intervencions lliures.

Amb el repte de la pastoral familiar com a centre del debat, es preveu un consistori de cardenals intens i no exempt d’una certa polèmica. El tema de l’accés a l’eucaristia per part divorciats tornats a casar ha aixecat una gran expectació i promet intervencions i postures controvertides. L’objectiu del consistori sobre la família és orientar i marcar el rumb del proper Sínode de Bisbes sobre la família.

L’endemà del consistori, el 22 de febrer, festa de la càtedra de sant Pere, el papa Francesc crearà els primers nous cardenals del seu pontificat, que el diumenge 23 celebraran amb ell una missa solemne a Sant Pere. Entre els nous purpurats, destaca la presència d’un nombre molt important de pastors procedents dels països del Sud. També serà creat cardenal, als seus 85 anys, Mons. Fernando Sebastián, arquebisbe emèrit de Pamplona-Tudela.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!