Tot a punt per a la beatificació d'Àlvar del Portillo

Dissabte 27 de setembre, al migdia, serà beatificat a Valdebebas (Madrid) Àlvar del Portillo, el primer successor de sant Josepmaria Escrivà al capdavant de l’Opus Dei.

La cerimònia de beatificació serà presidida pel prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato. L’endemà, Mons. Javier Echevarría, prelat de l’Opus Dei, celebrarà una missa d’acció de gràcies. “En aquest moment de profunda alegria”, ha afirmat Mons. Echevarría, “desitjo agrair al papa Francesc la beatificació d’aquest sant bisbe que tant va estimar i servir l’Església. Des d’ara encomanem al futur beat les intencions del Sant Pare: la renovació apostòlica i el servei a Déu de tots els cristians, la promoció i l’ajuda dels més necessitats, el proper Sínode de la Família, la santedat dels sacerdots”.

Àlvar del Portillo, del qual enguany se celebra el centenari del seu naixement, va ser col·laborador fidel de sant Josepmaria i el va succeir al capdavant de la prelatura de l’Opus Dei estenent-la a 20 països més. També va posar en marxa nombroses iniciatives socials i educatives. Tant a Roma com a Madrid s’han desenvolupat activitats, promogudes per Harambee Africa International, per finançar quatre projectes mèdics i educatius nascuts a l’Àfrica subsahariana per impuls de Mons. Àlvar del Portillo, durant els anys en què va ser prelat de l’Opus Dei.

Àlvar del Portillo va col·laborar en els treballs del Concili Vaticà II i va rebre l’ordenació episcopal el 1991 de mans de Joan Pau II.

El prelat de l’Opus Dei va ser a Catalunya en diferents ocasions, la primera el 1939 a Olot, per reconstruir ponts, ja que era enginyer de camins. Anys després, acabat el servei militar, va participar en l’inici i primer creixement de l’Opus Dei a Catalunya, al costat de sant Josepmaria. Va visitar l’abat Escarré, a Montserrat, amb qui va mantenir una amistat intensa. Ordenat sacerdot, va viatjar altres vegades a Barcelona al costat de sant Josepmaria. Ja com a prelat de l’Opus Dei, va tenir trobades amb desenes de milers de persones i va visitar en diferents ocasions la Mare de Déu de la Mercè.

La propera setmana Catalunya Cristiana us oferirà una entrevista a Antoni Pujals, vicari de l’Opus Dei a Catalunya, que ens apropa la figura del nou beat.

Per saber-ne més sobre la beatificació cliqueu aquí

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!