Testimonis colpidors de la massacre de cristians a Kenya

Salva’ns Jesús! Aquest va ser l’últim clam de molts dels universitaris que Dijous Sant al matí van ser assassinats a la universitat de Garissa, a Kenya, pel grup terrorista Al Shabab, filial d’Al Qaeda a Somàlia. La massacre va tenir lloc a primera hora del matí, quan se celebrava la pregària matutina organitzada per La Unió Cristiana d’aquesta universitat.

Van matar els meus amics, però sé que ara són al paradís perquè van morir pregant Jesús“, ha assegurat Reuben Mwavita, de 21 anys, supervivent de la massacre perpetrada pels extremistes. Ha explicat també que els extremistes van ingressar a la universitat disparant indiscriminadament, després van separar els estudiants segons la seva religió: “Van deixar sortir els musulmans i van retenir els cristians.” I ha afegit: “Tres amics meus es van agenollar davant dels terroristes, mentre pregaven a Jesús, i tot seguit van ser ametrallats.

Una altra supervivent, Cynthia Cheroitich, de 19 anys, ha afirmat que els gihaidistes van ingressar primer a l’aula on els cristians s’aplegaven per pregar i després van anar als dormitoris. Ella i les seves companyeres es van amagar sota els llits i als armaris. Els terroristes van advertir que només alliberarien als qui sabessin llegir textos musulmans.

Moltes institucions internacionals han condemnat l’atemptat, tot i que la cobertura mediàtica de la tragèdia no ha estat proporcional a la seva magnitud. El papa Francesc ha pregat per un canvi d’actituds dels autors. “Cal redoblar els esforços per treballar amb tots els homes i dones a Kenya per posar fi a la violència i per accelerar el despertar d’una nova era de fraternitat, justícia i pau“.

La massacre de Garissa va provocar la mort de 148 persones, la majoria estudiant cristians de la universitat. Van morir també en l’atemptat quatre terroristes, i una desena de persones han estat detingudes ja com a còmplices del magnicidi.

style=”height:20px;width:auto;background: transparent;padding:0;margin:0;”
src=”http://img.irtve.es/css/rtve.commons/rtve.header.footer/i/logoRTVEes.png”>
style=”color:#333;font-weight:bold;” title=”Una supervivente de la matanza de Garissa relata el ataque”
href=”http://www.rtve.es/alacarta/videos/noticias-24-horas/supervivente-matanza-garissa-relata-horror-del-ataque/3075718/”>Una supervivente de la matanza de Garissa relata el ataque

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!