Terroristes islàmics segresten cristians a Síria

Els terroristes jihadistes de l’Estat Islàmic han atacat diferents pobles cristians assiris de les ribes del riu Khabur, a la província siriana de Jiazira. Desenes de cristians assiris han estat presos com a ostatges pels jihadistes i els han cremat esglésies. Ho ha confirmat a l’agència Fides l’arquebisbe sirocatòlic de Hassaké-Nisibi, Mons. Jacques Behnan Hindo.

“Els terroristes”, ha explicat l’arquebisbe, “primer van atacar el poble de Tel Tamar, després Tel Shamiran i tots els altres més petits fins a Tel Hermuz, on ho van cremar tot. Tant a Tel Hormuz com a Tel Shamiran han pres desenes d’ostatges potser amb la intenció de fer-los servir per demanar un rescat o per intercanviar presoners”.

Com ha dit el vicari apostòlic d’Alep, Mons. Georges Abou Khazen, “es parla de més de 90 fidels raptats, però segons alguns el nombre encara seria més gran, potser 150. El que saben pels testimonis la situació és dramàtica”.

Segons l’arquebisbe Hindo, més de cent famílies assíries han trobat refugi a Hassaké, però no han rebut cap ajuda ni de la Mitja Lluna Roja ni dels organismes d’assistència del govern sirià: “Ni tan sols l’agència de l’ONU per als refugiats s’ha vist per aquí.”

Al llarg de la riba del riu Khabur, afluent de l’Eufrates, hi havia més de 30 pobles cristians, fundats als anys trenta del segle passat, on s’havien refugiat els cristians assiris i caldeus que van fugir de l’Iraq i de les matances perpetrades llavors per l’exèrcit iraquià. Eren pobles pròspers, amb milers de persones, amb esglésies i comunitats molt actives, que també tenien escoles i iniciatives socials.

Des del començament de la guerra, però, s’han anat buidant i alguns d’ells semblen pobles fantasmes. Tel Ormuz abans de la guerra tenia més de 4.000 habitants, que en els darrers mesos s’ha reduït a menys de 300.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!