El 15 de juny s’han complert vint anys de la divisió de l’arquebisbat de Barcelona i, per tant, de la creació de les noves diòcesis de Terrassa Sant Feliu de Llobregat.

Així com el 26 de maig passat Sant Feliu va fer la seva celebració, el dissabte 15 de juny ha estat el torn de Terrassa, amb una missa a la catedral, a les onze, presidida pel nunci del Papa a Espanya, Bernardito Auza, i concelebrada pel bisbe Salvador Cristau, el cardenal Joan Josep Omella, l’arquebisbe Joan Planellas, l’arquebisbe Joan Enric Vives, el bisbe Agustí Cortés, el bisbe Romà Casanova i fra Octavi Vilà, entre d’altres. Tot seguit, s’ha fet un gran refrigeri popular al pati de l’escola Vedruna-Vall de Terrassa.

En les seves paraules, el bisbe Salvador Cristau, a qui vam entrevistar en les vigílies de la celebració, ha comminat a “seguir treballant per tal que les parròquies i altres institucions, l’Església en definitiva, sigui cada vegada més família de famílies, en paraules del papa Francesc”.

Celebració a la catedral del Sant Esperit de Terrassa. Foto: Agustí Codinach
Processó d’entrada a la celebració. Foto: Agustí Codinach

En la seva homilia, el nunci Bernardito Auza s’ha referit a l’antiga seu d’Ègara, que el dia abans havia tingut ocasió de visitar, un monument que és candidat a Patrimoni de la Unesco. Les esglésies de Sant Pere havien estat la seu de l’antiga diòcesi d’Ègara, a Terrassa, entre els segles V i VIII.

“L’Església és una obra divina, és obra de Jesús”, ha recordat el nunci, “i tot membre de l’Església és missioner”. En aquest sentit, ha exposat que “la diòcesi no és la sola agrupació sociològica dels batejats que viuen en una determinada demarcació territorial canònica, sinó que és sobretot el cos místic de Crist”.

BERNARDITO AUZA

“La diòcesi és sobretot el cos místic de Crist”

A nivell de represent ants polítics, cal destacar la presència el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Carles Armengol; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, i l’alcalde de Matadepera, Guillem Montagut, entre d’altres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!