Davant dels últims esdeveniments a Terra Santa, la fundació Ajuda a l’Església Necessitada (ACN Espanya) llança una campanya d’emergència per recaptar fons per ajudar els 47.000 cristians que encara hi ha a Cisjordània i Jerusalem Est.

La situació és cada cop més difícil i la presència cristiana perilla. ACN està en contacte amb el patriarcat llatí de Jerusalem i s’ha compromès a acompanyar i sostenir l’Església local.

Segons explica el director de projectes d’ACN Internacional, Marco Mencaglia, “la presència dels cristians a Terra Santa està amenaçada. A la terra on va néixer i viure Jesucrist avui hi ha el perill real que desaparegui la presència cristiana. Els pocs cristians que hi queden es troben en un ambient de desconfiança absoluta en el futur, és un moment crític. Són minoria i si no tenen ajuda de l’exterior no es poden mantenir, no poden viure i marxaran”.

La major part de la comunitat cristiana que treballa al sector turístic ha perdut la font dels ingressos per la cancel·lació de gairebé totes les peregrinacions i molts dels cristians que treballaven a l’altra banda del mur estan a l’atur.

Per això, ACN sostindrà aquests cristians de Cisjordània i Jerusalem Est a través d’aquests projectes:

  • Paquets d’emergència per a les famílies cristianes més pobres
  • Salaris davant l’atur per a 50 famílies cristianes que treballen en institucions de l’Església relacionades amb l’educació i la sanitat
  • Beques de formació professional per a 60 joves cristians

“La situació és realment dramàtica”, reconeix Mencaglia, “i l’ajuda exterior és fonamental. Sense aquest suport, els cristians no es podran quedar al país”.

ACN s’uneix a les crides del Papa per la pau a Terra Santa i demana pregària perquè s’acabi el conflicte i s’arribi a una reconciliació entre les parts.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!