El febrer del 2020, un mes abans del confinament, tres teòlegs van lliurar un informe de vuitanta-nou pàgines al Patronat de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família: Contingut teològic de la façana de la Glòria. Explicació i interpretació del projecte proposat per Antoni Gaudí. Havien enllestit part de la feina per a la qual van ser nomenats el 2016 pel cardenal Joan Josep Omella: assessorar els arquitectes i els artistes en la confecció de la façana de la Glòria de la Sagrada Família. Una tasca que els ha transformat profundament.

“Es tracta d’un exercici hermenèutic i d’interpretació molt ric, perquè, d’una banda, ha de ser un text en pedra fidel al que Gaudí va proposar i, de l’altra, significatiu per als homes i les dones d’avui, que continuï estimulant l’elevació cap a Déu i l’obertura cap a la transcendència”, exposa Francesc Torralba.

“Gaudí planteja un projecte arquitectònic lligat amb un de simbòlic-teològic que primer s’ha d’entendre, per després interpretar-lo als ulls d’avui”, indica Jordi Faulí, arquitecte director de la Sagrada Família.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!