Els Pares de l’Església i la Creació

L’1 de setembre, Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació, comença el Temps de la Creació amb el lema “Que la justícia i la pau flueixin”, iniciativa que s’inicia amb una pregària ecumènica i acaba amb la festa de Sant Francesc d’Assís del 4 d’octubre.

El Moviment Laudato Si destaca que per celebrar aquest Temps de la Creació, el Papa “ens convida a escoltar les víctimes de la injustícia ambiental i climàtica” i “a posar fi a aquesta guerra insensata contra la Creació”.

En un comunicat, el Moviment Laudato Si recorda que l’inici d’aquest temps ecumènic de pregària i acció té lloc durant el viatge apostòlic del Papa a Mongòlia, un país greument afectat per la crisi climàtica, on les inundacions destrueixen infraestructures.

L’acte inaugural del Temps de la Creació consisteix en un servei ecumènic de pregària amb la participació de líders de diferents confessions religioses, que es pot seguir a través de Youtube.

Al llarg d’aquest Temps de la Creació, els actes globals i regionals inclouran diferents temes. Destaquen una vetlla ecumènica de pregària a la plaça de Sant Pere el 30 de setembre, organitzada per Taizé; l’aprovació i promoció del Tractat de No-Proliferació de Combustibles Fòssils; neteges d’àrees naturals, seminaris i inicatives diverses que es poden consultar AQUÍ.

De manera especial, el Moviment Laudato Si convida a unir-se a la campanya per pregar i actuar per la justícia climàtica de cara a la COP28.

Com es llegeix al comunicat, “el Temps de la Creació ofereix l’oportunitat de renovar la nostra relació amb el Creador i amb tota la Creació, a través de la celebració comunitària, la conversió i el compromís personal”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!