A les deu d’aquest matí a la catedral metropolitana i primada de Tarragona, plena de gom a gom, s’ha celebrat l’ofici pontifical presidit per l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, amb motiu de la festivitat de Santa Tecla, patrona de la ciutat. La relíquia de la santa ha estat traslladada en processó des de la seva capella, fins a l’altar major del temple, exposada durant la litúrgia.

L’ofici ha comptat amb l’assistència de diverses autoritats, encapçalades per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

En l’homilia, l’arquebisbe Joan Planellas ha posat especial èmfasi en la figura de la protomàrtir santa Tecla, en celebrar-se de manera solemne enguany els set segles de l’arribada a Tarragona de la relíquia del seu braç, tot repassant el text apòcrif de finals del segle II, Actes de Pau i Tecla. El prelat ha subratllat que Tecla “és l’exemple també de les noies prudents de l’Evangeli que no es van prendre aquella espera com alguna cosa sense importància i no es van descuidar. No ens descuidem, per tant, de la vivència de la fe i de la vida cristiana que ens omple de sentit i d’esperança en tot el que som i fem, malgrat els neguits, la pandèmia, les conseqüències de la guerra d’Ucraïna, la crisi econòmica i les més diverses facultats”.

Més endavant, el prelat ha assenyalat que “Tecla va ser una dona lliure de tota convenció social, que visqué la llibertat que Crist li havia donat (…) la llibertat dels fills de Déu”.

Així mateix, l’arquebisbe Joan s’ha referit a l’inici del curs que, per a l’Església diocesana, té dues fites importants: “les prioritats pastorals, fruit de tot el treball sinodal, en cinc àmbits diferents, i també maldar per l’organització de la vida cristiana al territori, mitjançant les anomenades Unitats Pastorals” i ha encoratjat a continuar endavant en la vivència de la fe tot i les dificultats de l’hora present.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!