Misericordia

La ciutat de Tarragona serà la seu de la XV Trobada Nacional de la Divina Misericòrdia, que aquest any porta el lema de “La Divina Misericòrdia en el primer anunci” i tindrà lloc els dies 14 i 15 d’octubre. 

Aquesta trobada, que té l’objectiu d’afavorir que els membres dels grups diocesans de l’Apostolat de la Divina Misericòrdia d’arreu de l’Estat puguin compartir la vivència de la misericòrdia, comptarà amb la participació de més de 350 persones. Com ha explicat el seu coordinador, mossèn Joaquim Fortuny, tots els que hi assisteixen segueixen l’espiritualitat de la Divina Misericòrdia, que brolla del diari de la santa polonesa Faustina Kowalska, a qui el papa sant Joan Pau II va proposar a l’Església universal com una realitat necessària per als nostres dies, tenint com a essència la confiança en la misericòrdia de Déu i en ser misericordiosos amb els altres.

Actes oberts a tothom 

Els actes programats per a aquesta trobada estan oberts a la participació de tothom qui ho desitgi, i començaran el dissabte dia 14, amb la concentració a la plaça del Rei on a les 15.00 es farà un Via Crucis que seguirà el mateix recorregut que el del Diumenge de Rams. 

A les 17.00, a la parròquia de Sant Francesc d’Assís hi haurà la conferència titulada “Divina Misericòrdia i corresponsabilitat dels laics en el servei a l’Església i al món”, a càrrec del Dr. Marcin Piotr Kazmierczak, degà de la Facultat de Comunicació, Educació i Humanitats de la Universitat Abat Oliba CEU.

Una hora més tard, a les 18.00 tindrà lloc una trobada amb els joves al Col·legi Mare de Déu del Carme, i testimoni de la Comunitat del Cenacle.

A continuació, a les set, a l’església de Sant Antoni de Pàdua, hi haurà la missa presidida per mossèn Joaquim Fortuny, coordinador d’aquesta trobada nacional a Tarragona. I a les 10 de la nit arribarà la vetlla de pregària, al mateix temple.

Les activitats del diumenge s’iniciaran a les 10.30 del matí amb la reflexió espiritual a l’església de Sant Agustí: “La Divina Misericòrdia en el primer anunci”, a càrrec del prevere Cristóbal Sevilla Jiménez, rector del santuari de la Divina Misericòrdia de Cartagena. A les 12.00 h hi haurà la pregària de la coroneta a la Catedral i, seguidament, tindrà lloc la missa presidida per l’arquebisbe Joan Planellas.

La trobada anual acabarà amb un dinar fraternal en un hotel cèntric de la ciutat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!