Aquest diumenge, la catedral de Tarragona s’ha omplert per celebrar l’ordenació presbiteral de tres nous sacerdots: Mn. Andreu Figueras, Mn. Albert Font i Mn. Damià Tarragó. La missa, presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha comptat amb la participació de més de 150 sacerdots de la diòcesi que, juntament amb els amics i familiars dels ordenats, han fet d’aquest dia una jornada festiva i molt reivindicativa, com ha explicat el mateix Planellas: “Un acte així ens fa plantejar-nos moltes coses. En un món on la religió sembla que no hi sigui, que passi això significa que Déu no ha marxat mai”. 

Un acte d’esperança per a la diòcesi

Durant la celebració, Planellas ha recordat que “cada vocació al ministeri sacerdotal és un petit miracle, la culminació d’un llarg procés del deixeble de Jesús que en un moment de la seva vida ha sentit la crida per ser pastor de la comunitat”. Per aquest motiu, l’arquebisbe ha posat l’èmfasi de les seves paraules en la importància dels joves, que, com ha explicat, són els que poden capgirar la situació actual i fer que torni a haver-hi més vocacions en els propers anys.

En aquest sentit, Mn. Armand Puig, rector del Seminari de Tarragona, també ha destacat que l’ordenació d’aquests tres nous sacerdots és un “exemple de la vitalitat de la diòcesi que era molt necessari”, ja que “és evident que hi falten sacerdots”. Per aquest motiu, la diòcesi ha acollit la celebració d’aquest diumenge amb la gran esperança que, com diu el rector del Seminari, “altres joves també puguin sentir la crida de Déu, que pot arribar en qualsevol moment”.

La culminació d’un procés de cinc anys

Una de les principals característiques que tenen en comú els tres nous sacerdots és que cap d’ells va entrar al Seminari a l’edat de 18 anys. Tots ells ja tenien una feina estable quan van sentir la crida vocacional, com ho mostra l’exemple de Mn. Albert Font, que era enginyer elèctric abans de prendre la determinació d’entrar al Seminari l’any 2014. 

Cinc anys més tard, després de realitzar els estudis al Seminari Major Interdiocesà de Catalunya i a la Facultat de Teologia de Barcelona, tots tres s’han ordenat i ja estan preparats per a aquest nou repte. 

Mn. Andreu Figueras, procedent de Sarral, anteriorment havia estat al servei de les parròquies de Salou i Vila-seca com a diaca, i a partir d’ara passarà a ser vicari de Santa Maria la Major de Montbanc, a més de ser rector de diversos pobles de la Conca de Barberà. Mn. Albert Font, de Riudoms, serà rector a Gratallops i vicari de la parròquia de Santa Maria de Falset. Finalment, Mn. Damià Tarragó, que fins ara era diaca a les parròquies de l’Agrupació Pastoral d’Alcover, passarà a ser el vicari d’aquesta mateixa població. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!