Som en aquest temps de Quaresma, aquests 40 dies de preparació per a la Pasqua; amb tot, al món de cada dia això no deixa de ser una cosa peculiar, una cosa que pot no tenir cap significat.

En aquest temps podem aprofitar per “tancar la porta” i recollir-nos; cercar moments en els quals puguem centrar-nos en el que és essencial, a recuperar allò que resulta fundant per viure en plenitud la nostra vida.

En una obra de teatre la protagonista, en un dels moments àlgids de l’obra, exclama que hem vingut a viure i no a morir com abans millor; sí, aquesta és la gran missió: viure i viure plenament.

Perquè això sigui possible i real hem de dedicar temps a no perdre el que és essencial de nosaltres mateixes en els quefers diaris, necessaris i vitals però que, molt sovint, ens distreuen d’allò que sí que és veritablement essencial.

El cicle litúrgic ens recorda el que és essencial d’aquests temps, amb aquest “tancar la porta” i dedicar temps a no perdre’ns en la quotidianitat, sinó a poder aprofundir-ho i endinsar-nos en l’essencial de manera que no perdem l’oportunitat de viure diàriament aquella plenitud a la qual se’ns convida constantment en el camí cristià que hem escollit.

En el missatge per a la Quaresma el Papa ens recorda: “La Quaresma és un temps de gràcia en la mesura que escoltem Aquell que ens parla”, doncs dediquem aquest temps a crear la necessitat d’aquests espais de soledat i silenci que ens reorientin quan calgui i ens mantinguin en rumb diàriament.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!