L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT) convida a participar en el Taller d’Escriptura, conjunt de materials didàctics amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en valor la important tasca que desenvolupa aquest centre dependent de l’arquebisbat de Tarragona, però amb una projecció que va més enllà del context eclesiàstic, al servei de la comunitat.

L’AHAT, que actualment té com a màxim responsable el sacerdot Enric Mateu i Usach, conserva un extraordinari patrimoni documental, integrat per documents procedents de diversos orígens, tant eclesiàstics com civils, que conformen un dels fons documentals més importants de Catalunya.

Per posar en coneixement d’infants i adolescents el món fascinant del treball que es fa a l’Arxiu Històric Arxidiocesà, la institució ha optat per proposar un programa a través del qual es manifesta l’evolució de l’escriptura i el que ha significat al llarg dels segles.

D’altra banda, des de l’organització s’insisteix en la necessitat de conservar aquesta documentació valuosa, degudament catalogada; en definitiva, organitzar-la per poder-la consultar i estudiar, facilitant d’aquesta manera que pugui ser coneguda per tothom.

Els materials didàctics han estat elaborats pel mateix AHAT, amb la col·laboració de Maria Joana Virgili Gasol i Josep Serra Valls, que han treballat en tres dossiers diferents, segons les etapes educatives a les quals s’adrecen.

A partir d’aquí, els centres educatius es poden adreçar a l’AHAT per informar-se’n i, si és el cas, incloure a les aules aquesta proposta interessant, per desenvolupar els tallers a principis de l’any nou, fins a final de curs.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!