Suport de les Conferències Episcopals a Terra Santa

La Coordinadora de les Conferències Episcopals per a l’Església a Terra Santa i l’Assemblea de Bisbes Catòlics de Terra Santa mantindran la seva trobada anual del 10 al 15 de gener.

Un any més, el bisbe de la Seu d’Urgell, Mons. Joan Enric Vives, representarà la Conferència Episcopal Espanyola en aquesta trobada que se celebra amb l’objectiu d’apropar-se a la realitat eclesial, social i política de Terra Santa, i conèixer el treball de les agències catòliques.

La reunió començarà dissabte 10 amb l’arribada a Betlem del mig centenar de persones que participen a la trobada, entre bisbes i representants de les conferències episcopals i organismes eclesials d’Europa i Amèrica del Nord. Diumenge 11 es desplaçaran a Gaza per celebrar l’eucaristia amb els feligresos de la parròquia de la Sagrada Família i visitaran les Missioneres de la Caritat. Després sortiran cap a Shajaieh per recórrer la zona, que va ser la més afectada durant els combats i bombardejos de l’estiu. També hi ha prevista una vista al bisbe ortodox.

Dilluns 12 es tancarà el programa a Gaza amb una visita a l’Escola Sagrada Família. Des d’aquí es desplaçaran a Esderot per conèixer la situació d’aquesta ciutat ubicada prop de la Franja. Acabada la visita, tornaran a Betlem i celebraran l’eucaristia al Carmel. Després es reuniran amb els cònsols del Regne Unit, els Estats Units, Alemanya i Sud-àfrica.

Part de la jornada del dimarts 13 es desenvoluparà a Hebron, cap on aniran un cop celebrada l’eucaristia a l’església de Santa Caterina. Una part del grup es trobarà amb el contingent estranger “Presència Internacional”. La resta farà la visita amb membres del Centre d’Informació Israelià per als Drets Humans en els Territoris Ocupats.

El programa també inclou la visita a Beit Jala, on visitaran famílies cristianes i el convent Filles de Maria Auxiliadora a la Vall del Cremisan. Coneixeran la situació després que el Comité Especial de crida israeliana per a la confiscació de terres en estat d’emergència emetés el veredicte sobre els recursos presentats pel convent i moltes famílies d’agricultors palestins contra la secció del mur de separació que les autoritats israelianes volen construir. La jornada acabarà amb una reunió i sopar amb els membres de l’Assemblea d’Ordinaris Catòlics de Terra Santa.

Per a dimecres 14 s’han organitzat diferents visites pastorals al voltant de Betlem. Els participants es dividiran en quatre grups i cada grup visitarà dues organitzacions dedicades a l’atenció de nens abandonats i amb discapacitats físiques i mentals, a l’atenció a vídues cristianes i ancians, i a centres per a rehabilitació social. També mantindran una trobada amb els estudiants del Seminari.

La trobada d’enguany acabarà dijous 15 amb la missa a l’església del Sant Sepulcre de Jerusalem.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!