A nivell mundial, cada quinze minuts un nen o nena es veu abocat a la desnutrició greu en 15 països afectats per la crisi, entre ells el Sudan. Per això, és urgent unir-se en la lluita contra la fam i la malnutrició, i World Vision ho ha fet també al Sudan, on acaba d’activar la iniciativa Enough (“Prou”).

En un país que acull el desplaçament de la infància més gran del món, on gairebé 4 milions de nens i nenes pateixen desnutrició aguda i els desastres induïts pel clima, com la sequera, augmenten la vulnerabilitat infantil, la necessitat d’actuar amb urgència és imminent per evitar que la inseguretat alimentària greu s’instal·li en àmplies zones del país.

El director nacional interí de World Vision al Sudan, John P. Makoni, destaca com el conflicte ha estat l’impulsor principal de la fam en la majoria de les crisis alimentàries del món, inclosa la del Sudan, i la necessitat de prendre mesures immediates per evitar l’escalada de la crisi de la fam.

Makoni planteja la importància d’escoltar les veus de la infància i de garantir els seus drets a una alimentació nutritiva i a la participació en els processos de presa de decisions: “Les veus de la infància sudanesa han d’obligar tots els actors humanitaris a demanar una resolució pacífica del conflicte perquè s’abordin les causes subjacents del mateix. Els nostres nens i nenes ja n’han tingut prou. Diem ‘prou’. Cap nen ni nena hauria de patir fam si tots actuem ja.”

A més de fer una crida perquè la fam i la malnutrició infantil siguin més visibles i figurin en les estadístiques i informes pertinents a tots els nivells, la campanya Enough al Sudan també pretén garantir que els petits més vulnerables i els seus cuidadors rebin ajuda alimentària i monetària immediata i apropiada per a la seva nutrició.


La campanya també vol que més infants participin en programes de menjars escolars que proporcionin aliments nutritius obtinguts de forma ètica, sostenible i local en la mesura del possible.

World Vision fa una crida perquè tothom s’uneixi en la lluita contra la fam i la desnutrició, de manera que es pugui aspirar a un món en el qual tots els nens i nenes gaudeixin de prou aliments nutritius perquè puguin prosperar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!