Sor Montserrat va ingressar al monestir de Pedralbes el 9 d’abril del 1955 com a postulant i l’octubre del mateix any va iniciar el seu noviciat. Un any més tard faria els seus primers vots i el 8 de desembre del 1959, la professió solemne.

Una vida dedicada completament a la seva vocació religiosa i a les germanes de la Comunitat de Clarisses del monestir de Pedralbes. Si bé recordava amb afecte la seva infantesa a Alella, juntament amb  la seva família carnal, no es va penedir mai d’haver ingressat al monestir de Pedralbes. Sor Montserrat no es queixava mai dels seus mals, que van anar en augment amb els anys, sempre es trobava bé quan li demanaves per la seva salut. Enyorava, això sí, amb certa nostàlgia, els temps de la seva joventut al monestir quan la comunitat comptava amb moltes germanes i la vida comunitària era molt plena, però acceptava la realitat del temps actual i confiava plenament en la voluntat de Déu.

Va ser escollida abadessa per primera vegada, el 20 d’octubre del 2013, comptant amb el suport de tota la comunitat i de la vicària, sor Pierrette Prat, que havia ostentat el mateix càrrec durant molts anys. Des d’aquest moment,  ha estat renovada en el càrrec fins al moment de la seva defunció.

Abans del seu nomenament com a mare abadessa, sor Montserrat havia ocupat diversos càrrecs dins la comunitat, com el de procuradora, cosidora al taller de costura que les germanes tenien al monestir, encarregada del rober de la comunitat, jardinera, procuradora i cuinera.

Recordarem sempre sor Montserrat per la seva rialla i paraules d’agraïment per qualsevol  detall que rebia però, sobretot, la recordarem pels matons que durant molts anys va confeccionar per determinades festivitats com la de santa Eulàlia, amb els quals obsequiava la Corporació Municipal en la seva visita anual al monestir. Va mantenir en secret la fórmula d’aquest dolç propi del monestir durant molts anys, però darrerament, en un acte de generositat, la va cedir per tal que en puguem continuar gaudint en el futur tot recordant-la.

Descansi en Pau, benvolguda Mare Abadessa, sor Montserrat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!