La situació a Ucraïna és gravíssima, el país s’està dessagnant en una guerra que és particularment cruel. La visita als ferits de guerra, tant civils com militars, fa que el corredor humanitari i la crida a la societat siguin urgents.” Aquesta és la crida desesperada que fan sor Lucía Caram, responsable de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa, i el pare Ángel, de Missatgers de la Pau. S’adrecen al conjunt de la societat perquè sigui solidària amb Ucraïna.

El pare Ángel i sor Lucía necessiten portar 30 ambulàncies i cotxes tot terreny per als llocs de conflicte i per això han llençat un repte perquè entre les empreses i particulars puguin ajuntar-se per poder aconseguir-les. Alhora necessiten desfibril·ladors i equips de reanimació.

Tots el qui vulguin col·laborar-hi poden posar-se en contacte amb la Fundació del Convent de Santa Clara o amb l’associació Missatgers de la Pau.

Obertura de corredors humanitaris

La Fundació del Convent de Santa Clara amb sor Lucía Caram, i Missatgers de la Pau amb el pare Ángel, juntament amb voluntaris de CaixaBank, s’han desplaçat a Ucraïna el dimecres 27 d’abril, per obrir un corredor humanitari entre Ucraïna i Espanya.

El pare Ángel i sor Lucía en un hospital d’Ucraïna. Foto: Ana Palacios Rubio

L’objectiu d’aquest viatge ha estat doble: portar ambulàncies per als hospitals i portar malalts. En aquesta ocasió s’han traslladat amb avió persones amb diferents problemes de salut: malalts oncològics, ferits de guerra i persones amb mobilitat reduïda o altres amb problemes de salut que no poden ser tractades en una situació de conflicte.

Des d’Ucraïna, el pare Àngel i sor Lucía han fet una crida als mitjans de comunicació, a les empreses i a la ciutadania en general, que ajudin a ajudar-los en aquest enviament d’ajuda humanitària.

El comboi amb avió privat ha arribat a l’aeroport de Barcelona aquest divendres a la matinada. Els malalts estan sent traslladats a diversos centres sanitaris de Barcelona, Manresa i altres aniran amb Mensajeros de la Paz a Madrid.

Des de la Fundació del Convent de Santa Clara i Missatgers de la Pau s’agraeix la difusió i la suma de complicitats per poder assolir l’objectiu d’enviar ajuda humanitària i poder continuar portant malalts al que se’ls pugui salvar la vida i oferir-los una oportunitat de vida, ja que són ferits de guerra.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!