Impressionant! “Som diocesans!” Aquesta ha estat l’aclamació plena de goig dels dotze col·legis diocesans de la nostra Església de Mallorca. És un crit de cohesió i compromís en un treball que prové d’un mateix ideari cristià i d’una línia compartida d’Església que es concreta en la diòcesi. Celebrant aquest diumenge el Dia de l’Església Diocesana recollim aquesta convicció manifestada de forma conjunta des del món de l’educació, però amb un únic eslògan que fa veure el sentit de pertinença a l’Església, a través de la consciència que “som diòcesi”, Església local arrelada en el poble.

Aquest fet és una mostra de la vida d’una infinitat de persones, grups, institucions, associacions, moviments i tants altres organismes que tenen com a punt d’unió les parròquies, els arxiprestats i les unitats pastorals, formant tots el que anomenam “diòcesi”. L’Església viu així la seva organització com una realitat viva que acull i acompanya amb la formació cristiana a través de la catequesi per a totes les edats, les celebracions de la fe, el compromís d’atenció als més pobres i necessitats, i tants altres. És una Església diocesana “en sortida”, és a dir, encarnada en la societat per fer-hi present l’Evangeli. El papa Francesc ens anima i diu: “Sortim, sortim a oferir a tothom la vida de Jesucrist” (EG 49).

Dir “som diocesans” vol dir “som Església”, “som fraternitat” de persones que “caminem juntes” vivint una experiència plena de sentit comunitari, de fe, esperança i amor solidari. “Si una cosa ha d’inquietar-nos santament i preocupar la nostra consciència, és que tants germans nostres visquin sense la força, la llum i el consol de l’amistat amb Jesús” (íbid.).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!