ajuda humanitàrla del Vaticà per a Ucraïna

El cardenal Konrad Krajewski, l’encarregat de les obres de caritat del papa Francesc, ha anunciat l’enviament de dos camions amb aliments per a les víctimes de la guerra a Ucraïna, gràcies a una donació d’una empresa coreana i a la col·laboració dels sense sostre que viuen al dormitori del Pontífex.

Segons informa el Dicasteri per al Servei de la Caritat, es tracta d’un enviament d’ajuda de 300.000 racions de sopa liofilitzada, un aliment molt nutritiu que es pot preparar només amb aigua calenta, donat per una important companyia coreana al Vaticà.

Els aliments els han descarregat i traslladat al complex de la parròquia grecocatòlica de Santa Sofia a Roma, des d’on aniran cap a Ucraïna, 30 persones sense llar que s’allotgen al dormitori de Francesc i que s’han ofert com a voluntàries per a aquesta iniciativa solidària.

El dormitori del Papa, anomenat oficialment Dono di Misericordia (Do de Misericòrdia), es troba a prop de la plaça de Sant Pere i té capacitat per a 34 persones.

Ofereix allotjament, sopar i esmorzar als sensesostre que ho sol·liciten, així com ajuda mèdica i espiritual.

El papa Francesc el va visitar el dia de la inauguració el 2015 i des de llavors ha tingut un gran impacte a la ciutat de Roma i entre les persones sense sostre, que hi han trobat un lloc on sentir-se acollits, respectats i estimats.

Una trentena de sense sostre acollits al dormitori del Papa, han participat en la iniciativa.

El cardenal Krajewski agraeix la solidaritat de les persones sense sostre per organitzar els enviaments d’aliments a les víctimes de la guerra a Ucraïna.

Amb aquest gest mostra la seva solidaritat amb els qui viuen en la guerra, un exemple que ens inspira a tots.

El cardenal almoiner del Papa explica que aquesta és l’operació número 107 que es fa des que va començar la guerra i que en els propers viatges al país també s’obrirà una casa a Lviv per a les vídues de la guerra i per a les mares amb fills, construïda amb l’ajuda d’altres organismes, però amb el paper principal del Sant Pare.

Segons l’ONU, 12 milions de persones a Ucraïna necessiten ajuda i protecció, mentre que més de quatre milions de refugiats ucraïnesos podrien necessitar protecció en els països veïns els propers mesos.

La violència ha interromput els subministraments i serveis essencials com l’aigua, l’electricitat, la salut i l’educació, i ha provocat la destrucció d’infraestructures civils com llars, escoles i hospitals.

Els civils s’enfronten a riscos greus de seguretat, violacions de drets humans, mines terrestres i restes explosives de guerra. Molts han perdut els seus mitjans de vida i els estalvis, i pateixen traumes psicològics.

Amb el cor del Papa, la generositat de Corea i les mans de les persones sensesostre, dos camions d’esperança parteixen cap a Ucraïna, on la guerra ha deixat fam i dolor.

Són aliments que alleugeriran el patiment dels que més ho necessiten, gràcies a una aliança d’amor que traspassa fronteres i condicions.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!