Solidaritat amb els cristians de Nigèria

En els darrers dos anys, el Nadal a Nigèria ha estat especialment sagnant amb atemptats i atacs contra esglésies. Per això, el 2013, aquestes dates es tornaven a viure amb certa tensió. Això no obstant, aquesta vegada no hi ha hagut violència digna d’esment. Així ho explica a Catalunya Cristiana Javier Menéndez Ros, director d’Ajuda a l’Església Necessitada Espanya (AEN), que ha posat en marxa una campanya de suport a l’Església nigeriana.

Després de les eleccions del 2011, Nigèria va viure una onada de violència radical islamista amb el resultat de 800 assassinats, més de 430 atacs a esglésies i prop de 65.000 desplaçats. Segons Nacions Unides, des del maig del 2013, s’han produït prop de 1.200 morts a causa d’atacs de Boko Haram, un grup terrorista que pretén islamitzar a la força el país mitjançant l’eliminació de qualsevol mostra de cultura occidental i de cristianisme.

Davant la violència, els cristians responen majoritàriament amb el perdó. No obstant això, Javier Menéndez reconeix que “alguns protestants han recorregut a les armes i a fer alguns atacs a musulmans, responent a la violència amb violència, però això ha estat molt minoritari. L’Església catòlica lidera grups de pau on es dialoga amb comunitats musulmanes per buscar la reconciliació i l’entesa mútua entre religions”.

El P. Kenneth Iloabuchi és un sacerdot nigerià, ordenat el setembre del 2013, que viu a Espanya. Com ens comenta, “els cristians a Nigèria viuen amb molta por i angoixa en una situació de violència, i això afecta psicològicament. No saben ni el lloc ni l’hora en què poden morir. Això no obstant, aquests germans nostres ens donen un gran testimoni. Malgrat tot, ens ensenyen que és possible continuar estimant, perdonant i construint la pau. Són seguidors de Jesucrist, estan convençuts i disposats a practicar el que Ell va fer, abraçant la creu”.

Podeu descarregar-vos tota la notícia en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!