“Que bonica que és la soledat quan la pots explicar a algú.” Sota aquest lema, un grup de gent gran de la Residència Sant Joan de Déu de Sevilla ha sortit al carrer per apropar-se a la població i sensibilitzar-la sobre la poca o nul·la atenció que sovint rep per part de la societat.

El resultat, un vídeo amb el qual Sant Joan de Déu Espanya posa l’accent en un dels problemes sociosanitaris més importants de la nostra societat: cada vegada hi ha més gent gran que no té amb qui compartir el dia a dia.

La soledat no desitjada té un impacte greu en la salut física i psíquica de qui la pateix i al nostre país es calcula que 3 milions de persones es troben en aquesta situació.

D’elles, 1 de cada 3 són grans, una població que ja és especialment vulnerable. La depressió, l’ansietat i els trastorns del son són només alguns dels problemes que es poden associar a aquest tipus de soledat.

El vídeo mou a la reflexió i pretén arribar als ciutadans perquè siguin conscients de la importància d’escoltar i tenir cura de la gent gran, i posa l’accent en els efectes positius que una paraula amable o una abraçada oportuna poden tenir en aquest col·lectiu.

La campanya forma part del projecte amb el qual Sant Joan de Déu vol arribar a tota la població, inclosos professionals sanitaris, per detectar aquelles persones especialment vulnerables que a més viuen soles.

Dins d’aquesta iniciativa, ha publicat recentment la Guía para el acompañamiento de la soledad no deseada en personas mayores, un recurs dirigit a tots els professionals sanitaris i que dona claus per detectar aquests casos i saber com actuar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!