En la primera roda de premsa després de la mort de Benet XVI, el director de la Sala Stampa, Matteo Bruni, ha explicat que des del dilluns 2 de gener el cos del papa Benet XVI és present a la basílica de Sant Pere “per pregar, per a un últim adeu o trobada amb tots aquells fidels que se’n vulguin acomiadar”.

La basílica estarà oberta dilluns de 9.00 a 19.00 i dimarts i dimecres de 7.00 a 19.00.

© Vatican Media
© Vatican Media

D’altra banda, el funeral del Papa emèrit tindrà lloc aquest dijous 5 de gener a la plaça de Sant Pere del Vaticà, a les 9.30oficiat pel papa Francesc.

Per al funeral no es requereix entrada per participar-hi. El Vaticà ha explicat que “serà una celebració senzilla” perquè així ho volia Benet XVI.

No serà un funeral d’Estat i només es convida de manera destacada delegacions oficials d’Alemanya i Itàlia

La resta de delegacions de països poden participar-hi, també com a convidades, però com a qualsevol altre funeral.

El taüt del Papa emèrit es portarà a la basílica de Sant Pere i després a les grutes del Vaticà per al seu enterrament, en una tomba ara buida on havien estat enterrats Joan XXIII i Joan Pau II.

Segons ha informat el prefecte de Roma, Bruno Frattasi, Roma espera l’arribada d’unes 35.000 persones per vetllar les despulles mortals del Papa emèrit i d’unes 65.000 que es faran presents el mateix dijous 5 per al funeral.

Per raons de seguretat, el dia del funeral es prohibirà l’espai aeri sobre la plaça de Sant Pere i es prendran altres mesures com el reforç dels agents que patrullaran els carrers i dels equips mèdics.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!