Sis seminaristes de Barcelona han rebut l’ordenació diaconal a la Sagrada Família en el seu camí al sacerdoci. Ha estat la tarda del diumenge 16 de juny en una celebració presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona David Abadías. Els nous diaques són Xavier Campmany, Javier Casals, Santi Claret, Guillem Lisicic, David Lucena i Joan Piñol.

En una basílica plena de fidels i en un presbiteri ple de preveres i diaques, amb els bisbes auxiliars al capdavant, David Abadías ha llençat un missatge als nous diaques: “Tingueu el cor del Bon Pastor, un cor que no es mou per cap altre desig que no sigui el bé de les ovelles, el seu creixement, tot acompanyant-les i alimentant-les.”

“Avui amb la vostra ordenació al diaconat es planta la llavor del gra de mostassa, la més petita, en aquesta terra del vostre cor que ha estat treballada i preparada durant anys al Seminari”, ha manifestat Mons. Abadías. “El diaconat avui i el sacerdoci demà no és una recerca d’èxit a cap nivell, sinó de fecunditat. No són números, el que cerquem, són fruits; no són estadístiques, és el projecte del Regne“.

Diferents moments de l’ordenació diaconal a la Sagrada Família. Fotos: Guillermo Simón

La litúrgia d’ordenació va ser especialment viscuda, tant pels protagonistes com per les seves famílies. Els sis nous diaques van expressar el seu compromís davant del bisbe, amb la promesa d’obediència, i es van prostrar a terra en senyal d’humilitat i pregària, mentre es cantava la Lletania dels sants.

Després, la imposició de mans i la pregària expressada pel mateix pastor diocesà van completar el ritu en la seva part central. Aquest moment va donar pas al gest de revestir els nous ministres, amb l’estola en forma diaconal i la dalmàtica a sobre.

Finalment, el bisbe David va lliurar a cadascú el Llibre dels Evangelis, per visualitzar la seva missió de proclamar aquesta part fonamental de la Paraula de Déu en les celebracions litúrgiques, i els va donar el bes de pau com a acceptació de la seva col·laboració. L’ordenació es va completar amb la salutació dels altres diaques presents, amb la qual els acollien en l’orde, i va continuar tot seguit l’Eucaristia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!