“No hi ha feina, no hi ha electricitat, el combustible és molt car i els diners no valen per a res… la població viu desanimada.” Així ho constaten els missioners salesians a Síria, que expliquen que “hi ha una generació de menors que només coneix la guerra i molts joves que han viscut la majoria de la seva vida enmig de la violència es plantegen sortir del país”.

Totes les famílies sirianes han patit la pèrdua d’algun membre a causa de la guerra. “També als nostres oratoris i centres juvenils hem patit la mort de menors, d’animadors i de les seves famílies per les bombes sobre Damasc i Alep”, recorda el responsable dels salesians al Pròxim Orient, Alejandro León.

Ara els joves es debaten entre marxar del país per buscar un futur millor o romandre al costat dels seus pares i esperar la pau per ajudar a la reconstrucció

Síria ja suma 12 anys de guerra enmig d’una situació humanitària crítica a la qual cal sumar les conseqüències devastadores del terratrèmol.

Els missioners salesians continuen al costat de la població atenent les persones més vulnerables i obrint les portes per infondre esperança i ser “un oasi de pau i una llar d’esperança enmig de patiment”.

El conflicte ha deixat més de mig milió de morts, més de 2,1 milions de persones ferides i més de 13 milions de persones desplaçades amb almenys 6,6 milions de refugiats en altres països.

Més d’11 milions d’habitants, dels 17 que té actualment el país, necessiten ajuda humanitària de manera urgent per sobreviure. D’aquests, 6,6 milions són menors.

El terratrèmol ha deixat gairebé 5.000 morts, 100.000 edificis enfonsats, 1,5 milions de persones sense llar i 5,4 milions amb dependència d’ajuda d’emergència per viure.

En aquests 12 anys, les obres salesianes sempre han tingut les portes obertes per atendre, sobretot, menors i joves.

Des de Missions Salesianes es referma el compromís amb la població a Síria i es demana que la comunitat internacional treballi per la pau després de 12 anys de guerra.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!