Els organitzadors del Sínode han publicat el calendari d’actes per a l’Assemblea General, que se celebrarà al Vaticà del 4 al 29 d’octubre.

Entre les novetats destacades del programa hi ha una peregrinació dels participants, prevista per a la tarda del 12 d’octubre.

La tarda del dijous 19 d’octubre, el papa Francesc farà una pregària pels immigrants i refugiats, que tindrà lloc a la plaça de Sant Pere. I dimecres 25 d’octubre, el Pontífex presidirà el res del rosari als Jardins Vaticans.

L’Assemblea General del Sínode s’obrirà amb una missa solemne a la plaça de Sant Pere el 4 d’octubre.

El treball del Sínode es durà a terme en quatre “mòduls”, centrats en diferents aspectes de la sinodalitat, amb un mòdul final dedicat a un informe de síntesi, que tindrà l’aprovació de tot el Sínode.

Cada mòdul inclourà una presentació del tema, seguida de sessions en grups petits, que després informaran sobre els resultats a l’Assemblea General. Una comissió produirà l’informe de síntesi, que després serà discutit i modificat, abans de ser presentat al Sínode per a la seva aprovació.

Les congregacions generals finals de l’Assemblea General del Sínode tindran lloc dissabte 28 d’octubre, quan es llegirà i s’aprovarà l’informe de síntesi.

Una missa solemne a la basílica de Sant Pere, diumenge 29 d’octubre, marcarà la conclusió de l’Assemblea General del Sínode.

Els organitzadors també han publicat una llista actualitzada dels participants en l’Assemblea General. La nova llista també inclou els dos bisbes de la República Popular Xinesa.

A l’Assemblea General participaran 365 membres amb dret a vot, dels quals 54 són dones.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!