S'inaugura l'exposició Gaudí i la Sagrada Família a Mallorca

La Junta Constructora de la Sagrada Família ha inaugurat l’exposició itinerant Gaudí i la Sagrada Família al Museu Diocesà de Palma de Mallorca. La presentació ha comptat amb la presència del Cardenal de Barcelona Lluís Martínez Sistach i el Bisbe de Mallorca Xavier Salinas. El comissari de l’exposició, el crític d’art Daniel Giralt-Miracle, ha fet referència al retorn del llegat de Gaudí a Mallorca, on l’arquitecte va desenvolupar una gran reforma a la Catedral de Palma.

Gaudí i la Sagrada Família convida a fer un viatge per la vida i l’obra del genial arquitecte Antoni Gaudí, els seus primers anys, les seves creences religioses i les seves principals fonts d’inspiració. La mostra dóna a conèixer els orígens de la Sagrada Família, l’aportació de Gaudí i la dels seus continuadors, i les diferents etapes de la construcció de la basílica.

Antoni Gaudí a Mallorca

Gaudí i la Sagrada Família està emmarcada en l’any Campins Gaudí (2014 -2015) juntament amb tot un seguit d’actes, conferències i exposicions. Ara fa 100 anys, Gaudí i el Bisbe Campins van portar a terme la reforma de la Seu de Mallorca.

Basílica de la Sagrada Família

El temple de la Sagrada Família és una obra única al món, resultat de l’excepcionalitat de l’arquitecte català Antoni Gaudí (1852-1926). Iniciat el 1882, i encara que avui segueix en construcció, el Sant Pare Benet XVI el va consagrar i declarar Basílica menor el 7 de novembre de 2010. Des de l’any 2005, la façana del naixement i la cripta del temple formen part del Patrimoni Mundial de la Unesco.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!