S’inaugura l’exposició de la Santa Creu d’Anglesola

La inaguració de l’exposició de la Santa Creu d’Anglesola al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, que ha tingut lloc l’11 de juliol, ha comptat amb un gran èxit de públic. La Santa Creu d’Anglesola, que sembla que va ser portada de Jerusalem l’any 1176, és un dels objectes més rellevants de l’orfebreria romànica del nostre país. Les troballes realitzades durant les tasques de conservació al centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya li atorguen un valor destacable i està considerada com un dels pocs reliquiaris d’aquestes característiques que hi ha a casa nostra.

L’acte d’ignaguració ha comptat amb la presència de Mons. Xavier Novell, Bisbe de Solsona, l’alcaldessa d’Anglesola, el rector de la parròquia, els Prohoms, el director del Museu Diocesà, autoritats locals i representants d’entitats.

La inaguració ha començat amb unes paraules de presentació que ha dirigit el director del Museu, Mn Lluís Prat i ha acabat amb les paraules del bisbe de Solsona. Seguidament, els assistents han pogut dirigir-se a la sala d’exposicions, on han pogut contemplar la Santa Creu D’anglesola, així com altres relíquies que formen part de l’exposició. Francesca Español, comissària de l’exposició, ha fet unes breus explicacions sobre la mostra.

Aquesta exposició temporal de la Santa Creu, acompanyada de diversos reliquiaris relacionats, podrà ser visitada des de l’11 de juliol fins l’1 de setembre d’aquest any. De forma extraordinària, el conjunt d’objectes trobats a l’interior de la Santa Creu, podran contemplar-se només durant aquest període d’exposició temporal.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!