Després de dos anys sense bisbe per la mort de Francesc Pardo, la diòcesi de Girona tindrà un nou pastor a partir d’aquest diumenge 21 d’abril. Justament l’ordenació episcopal i l’inici de ministeri d’Octavi Vilà s’escau en el IV Diumenge de Pasqua, Diumenge del Bon Pastor, quan a més l’Església celebra la 61ena Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions i la Jornada de les Vocacions Natives amb el lema “Cridats a sembrar l’esperança i construir la pau”.

Els diocesans gironins s’han hagut d’esperar a tenir nou bisbe, però l’espera ha valgut la pena. El nomenament del fins ara abat de Poblet per a la seu de sant Fèlix i de sant Narcís ha estat molt ben rebut. El pontificat de Francesc, el primer jesuïta a ser Papa, s’ha anat caracteritzant per l’elecció de religiosos per al ministeri episcopal. Sense anar gaire lluny, el mercedari Florenci Roselló va ser nomenat fa poc arquebisbe de Pamplona i bisbe de Tudela. En el cas de Girona, la persona escollida ha estat l’abat del cenobi cistercenc més important de casa nostra.

No hi ha dubte que la primera vocació d’Octavi Vilà a la vida monacal marcarà una manera de fer pròpia. El lema episcopal, com explica en l’entrevista que publiquem aquesta setmana, ja és tota una declaració d’intencions: “Sigues al capdavant per servir.” Una frase extreta del tractat De consideratione, que sant Bernat de Claravall adreça al papa Eugeni III i on li recorda constantment que no s’oblidi que és un creient, un monjo, que ha de pregar…

El 21 d’abril és festa grossa a la diòcesi de Girona i els nostres mitjans, Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, també hi seran per compartir l’alegria de tots els diocesans. Referint-nos a la coneguda dita, podem concloure que “l’hàbit sí que fa el monjo” i, en aquest cas, “l’hàbit sí que fa el nou bisbe de Girona”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!