Sheltering és el títol d’una escultura inaugurada i beneïda pel Papa dies abans de la Jornada Mundial dels Pobres a la plaça de Sant Pere del Vaticà. L’obra vol promoure la “Campanya de les 13 Cases” de la Família Vicentina per proporcionar ajuda material i espiritual a les persones que pateixen la manca de llar a tot arreu.

L’escultura, feta en bronze i de mida natural, és obra de l’artista canadenc Timothy Schmalz, el qual ja té una trajectòria consolidada en estàtues religioses a tot el món (entre elles l’estàtua “Jesús sense sostre” davant de la parròquia de Santa Anna de Barcelona).

Segons Mark McGreevy, coordinador de la FamVin Homeless Aliance, “aquesta estàtua fa una declaració crucial sobre els sensesostre: ens obliga a ser conscients de les persones sense llar que ens envolten”.

En aquest sentit destaca que “abans de poder resoldre el problema dels sensesostre, hem d’entendre’l. Hem d’aturar-nos a escoltar les històries dels sensesostre i fer-los partícips de les solucions que aporten un canvi a llarg termini… ningú no  hauria de quedar-se sense casa”.

L’objectiu de la Campanya de les 13 Cases és allotjar 10.000 persones, per a finals del 2023, a més de 160 països on la Família Vicentina ja treballa. Aquest és el primer pas d’un pla ambiciós per canviar la vida de moltes persones sense llar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!