L’oficina de les celebracions litúrgiques del Pontífex ha confirmat les cerimònies de Setmana Santa presidides pel papa Francesc.

El 24 de març, Diumenge de Rams, a la plaça de Sant Pere, a les 10.00, el Bisbe de Roma beneirà els rams d’oliveres i, al final de la celebració, celebrarà la missa de la Passió del Senyor.

El 28 de març, Dijous Sant, presidirà la Missa Crismal, amb la benedicció dels olis a la basílica vaticana, a les 9.30, juntament amb els cardenals, patriarques, arquebisbes, bisbes i preveres presents a Roma.

A la tarda, a les 16.00, celebrarà la Missa de la Cena del Senyor a la presó de dones de Rebibbia, a Roma, on farà el ritu del lavatori dels peus.

El 29 de març, Divendres Sant, el Papa celebrarà la Passió del Senyor. A la basílica de Sant Pere, a les 17.00, presidirà la Litúrgia de la Paraula, l’adoració de la creu i el ritu de la comunió; a les 21.15, presidirà el via crucis al Colosseu de Roma, al final del qual adreçarà unes paraules als fidels i impartirà la benedicció apostòlica.

El 30 de març celebrarà la Vetlla Pasqual a la basílica de Sant Pere, a les 19.30, moment en el qual beneirà el foc nou a l’atri de la basílica. Després de l’ingrés processional al temple amb el ciri pasqual, presidirà la Litúrgia de la Paraula, la Litúrgia Baptismal i la Litúrgia Eucarística, concelebrada amb els cardenals i bisbes que ho desitgin i alguns preveres.

El 31 de març, Diumenge de Pasqua de resurrecció, el Papa presidirà la missa a la plaça de Sant Pere, a les 10.00. Després, des del balcó central de la basílica, impartirà la benedicció Urbi et orbi, “a la ciutat de Roma i a tot el món”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!