Colòmbia celebra la Setmana de la Pau

Del 3 al 10 de setembre Colòmbia viu l’edició número 36 de la Setmana per la Pau amb el lema “Aliances creadores de pau”.

Amb diferents enfocaments i varietat de temes, els colombians celebren aquesta Setmana, que va néixer a la dècada dels vuitanta, quan els missioners jesuïtes van decidir inaugurar un programa que afrontés la violència que vivia el país.

Des de llavors, i cada any, al voltant de la festa de Sant Pere Claver, patró dels Drets Humans a Colòmbia, diferents organitzacions, institucions i universitats celebren col·loquis, concerts, conferències i altres activitats per enfortir una convivència que respecti i aculli tothom.

D’aquesta manera es vol promoure una cultura de la pau que superi el conflicte armat a través del diàleg i que fomenti acords que afavoreixin una solució pacífica per aturar les accions de guerra i crear condicions d’harmonia i igualtat.

La Setmana per la Pau vol visibilitzar els esforços de persones i institucions per a la construcció i la consolidació d’una societat pacífica, on es respecten els drets i la dignitat de tot ésser humà.

La Conferència Episcopal Colombiana aposta per una pastoral de reconciliació i per les parròquies com el centre per viure aquest temps d’una manera profunda i fraterna.

Els bisbes colombians han publicat un document per ajudar a les reflexions sobre el paper dels catòlics com a constructors i missioners de la pau. També ofereixen material amb reflexions, pregàries, celebracions i compromisos per treballar durant tota la setmana.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!