Set membres de l’orde dels Agustins Recol·lectes es queden a Sierra Leone

Set membres de l’orde dels Agustins Recol·lectes, quatre d’origen filipí i tres espanyols, que treballen a Kamabai i Kamalo, a Sierra Leone, han decidit quedar-se allà per poder atendre els més necessitats. Aquest país és un dels 4 països d’Àfrica Occidental que es troben amb un gran risc pel virus de l’ebola. L’Orde dels Agustins demana que es resi per aquests missioners i els pobles que atenen.

Els missioners han escrit una carta a Lauro Larlar, Superior de la Província de Sant Ezequiel Moreno, amb la seu a Manila, que, tot i que els han ofert d’abandonar el país, han decidit quedar-se junt els més necessitats. A la carta expliques que són conscients que la millor ajuda que poden donar a la població és quedar-se a Sierra Leone per ajudar a sensibilitzar sobre la realitat i el perill de l’ebola. «Obligats per la Nostra responsabilitat pastoral —diu la carta,— col·laborem amb el Govern de Sierra Leone per sensibilitzar la gent de la realitat i el perill del virus de l’ebola i com prevenir la propagació. Durant aquest difícil moment, resar amb la gent és el millor que podem fer per a ells».

El prior general de l’Orde, Miguel Miró, s’ha comunicat amb els religiosos per manifestar el seu suport i la seva disponibilitat. El secretari general ha transmès una nota explicant la situació. Per altra banda, Larlar ha explicat per tranquil·litzar els familiars i amics que «seguint el desenvolupament de l’exposició de l’ebola en aquests territoris on treballen els nostres missioners i col·laborant amb l’Ordinari del lloc quant a la seguretat dels nostres religiosos».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!