Aquest dimecres 18 d’octubre, als cinemes de França s’ha estrenat la pel·lícula Sacerdoce (“Sacerdoci”). Es tracta d’un documental dirigit per Damien Boyer que mostra el testimoni de cinc preveres francesos, a través dels quals es tracten temes com el seu estil de vida, el celibat, la sobrietat, i el compromís. La pel·lícula transmet un clar missatge d’esperança davant la negativitat que ha afectat l’Església els darrers anys a causa dels escàndols d’abusos, i ho fa ensenyant el dia a dia de cadascun dels sacerdots. 

Antoine, un sacerdot que recorre la regió de l’Arieja amb la seva caravana per escoltar la gent que viu als pobles rurals; Gaspard, un sacerdot excursionista que anima els joves a superar-se ells mateixos i a contemplar la creació per desfer-se de les seves addiccions; François, un mossèn de París amb una llarga trajectòria que aporta la seva visió de la naturalesa profunda del sacerdoci; Paul, que vol guanyar el campionat francès de ciclisme del clergat; i el pare Matthieu, que porta a Jesús en processó pels barris de Filipines. 

Com es pot apreciar al tràiler, a més de les històries que explica, el documental també cuida la fotografia de les imatges, que mostren diferents paisatges d’arreu del món per aprofundir en la figura dels sacerdots, que al llarg de la història, han acompanyat i ajudat moltes persones en la seva vida, en moments d’alegria però també de prova. 

Tota la informació relacionada amb la pel·lícula, així com les opcions per poder visualitzar-la en línia, es poden consultar a la pàgina web oficial de sajedistribution.com

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!