Sergi Gordo

Sergi Gordo ha iniciat aquest dissabte 9 de setembre, coincidint amb el sisè aniversari de la seva ordenació episcopal, seu ministeri com a bisbe de Tortosa. Ha estat en una concelebració solemne a la catedral de Santa Maria de la capital del Baix Ebre. El moment important s’ha produït durant els primers minuts de la Litúrgia, quan el fins ara administrador diocesà, José Luis Arín, ha fet una presentació que ha donat pas a la lectura de les Lletres Apostòliques, document de nomenament signat pel Papa Francesc. Immediatament després d’aquesta formalitat d’haver-se ensenyat el decret davant del Col·legi de Consultors, el nunci del Sant Pare a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, ha lliurat el bàcul al nou pastor, que ha passat a ocupar la càtedra, a la seu. Després Sergi Gordo ha presidit la resta de la Missa amb normalitat, dins la solemnitat de l’esdeveniment.

En l’homilia, Sergi Gordo ha recordat que tots els creients estan “cridats a sortir a comunicar la bona notícia de Jesucrist, sense fer comèdia, amb autenticitat” i “contents en el Senyor”, i ha fet seva la crida del Papa Francesc a “veure, interpretar i elegir (RIE)”. En un altre, ha portat la predicació cap a l’espiritualitat, amb una pregària personal a la Mare de Déu de la Cinta, de la qual ha besat les relíquies al final de la Missa, com és tradició en aquests esdeveniments. 

Uns minuts abans de les 11 del matí, el fins ara auxiliar de Barcelona ha arribat i ha estat rebut pel Capítol Catedral a la porta, on ha besat la creu (Lignum Crucis), seguint la tradició pròpia del moment. Després, el bisbe Sergi ha fet uns minuts de pregària davant del Santíssim i ha començat l’Eucaristia. “La diòcesi de Tortosa presenta una gran diversitat i alhora una important vocació d’unitat”, deia José Luis Arín a la presentació. També l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Joan Planellas, ha pronunciat unes paraules d’agraïment i bons desigs al nou pastor de Tortosa.

Aquesta Eucaristia amb l’inici del ministeri de Sergi Gordo a Tortosa, ha comptat amb la participació d’una trentena de bisbes, la majoria de Catalunya, i desenes de sacerdots concelebrants i diaques assistents, molts d’ells de l’arxidiòcesi de Barcelona. També hi han estat presents el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Carles Armengol, nombrosos alcaldes de municipis de la diòcesi i altres autoritats locals i comarcals. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, finalment no ha pogut ser-hi present “per una indisposició”, segons ha revelat el bisbe Sergi.  Al final de l’Eucaristia, Gordo ha beneït el poble creient de la seva nova diòcesi de Tortosa, representada per centenars de persones. 

A la seva intervenció final abans de la benedicció, Sergi Gordo ha recordat unes paraules pronunciades pel cardenal Omella durant l’homilia del 9 de setembre de 2017, durant la seva ordenació episcopal, quan animava al nou ordenat a “servir des de l’episcopat amb l’amor de Crist al poble”. Finalment el nou bisbe de Tortosa ha dit que se sentia “com en una cursa de relleus, com una anella més en la cadena de la successió apostòlica”. Recordem que Tortosa ha estat 9 mesos sense bisbe, ja que l’anterior titular, Enrique Benavent, havia iniciat el desembre passat el seu ministeri com a arquebisbe de València.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!