Hola, em dic Jordi Masllorens i sóc un jove cristià de 18 anys del bisbat de Vic. Vull compartir amb vosaltres com concilio la meva fe i la meva vida quotidiana en el món actual. També vull conèixer les opinions de persones que ens poden ajudar a entendre millor la nostra realitat.

La meva fe és important per a mi, però també em planteja reptes i dificultats. En cada moment del meu dia a dia, intento viure la meva fe com una experiència d’amor, de coneixement, d’amistat, de testimoniatge i de comunicació amb Déu.

Però també em trobo amb situacions que em fan dubtar, patir o indignar. Per això, m’agradaria compartir amb vosaltres les opinions del cardenal Omella, arquebisbe de Barcelona, que em semblen molt encertades i motivadores. Ell diu que els joves són el present i el futur de l’Església, que hi ha una crisi de transmissió de la fe, que els joves han de ser protagonistes de la història i testimonis de l’amor de Déu en el món, que els joves han de participar activament en les activitats que organitza l’Església i buscar el seu lloc en la comunitat cristiana, que els joves no han de perdre l’esperança ni deixar-se portar pel desànim o el pessimisme, i que Déu estima els joves i té un pla per a ells.

Jo comparteixo el que diu el cardenal Omella, perquè em sento part de l’Església i vull créixer en la fe. M’agrada que m’escolti, m’acompanyi i m’ajudi a comunicar l’Evangeli als joves. M’anima a ser protagonista de la història i testimoni de l’amor de Déu en el món. M’invita a participar en les activitats de l’Església i a buscar el meu lloc en la comunitat cristiana. I em recorda que Déu m’estima i que té un pla per a mi.

Per acabar, vull dir-vos que ser jove i cristià avui és un repte apassionant, però també una oportunitat única. Una oportunitat per viure la fe com una experiència d’amor, de comunitat i de servei. Una oportunitat per dialogar amb altres visions del món, sense renunciar a la pròpia identitat. Una oportunitat per comunicar l’Evangeli amb autenticitat, amb coherència i amb creativitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!