“Estimats joves de Barcelona, a Terra Santa travessem un dels períodes més dolorosos de la nostra història.” Així s’adreçava el patriarca llatí de Jerusalem, el cardenal Pierbattista Pizzaballa, en un videomissatge on convidava els joves a participar aquest diumenge 18 de febrer en una nova edició de Sent la Creu, dedicada enguany a la pau a Terra Santa.

El cardenal reconeixia que “l’odi i la venjança estan causant patiments terribles i ferides profundes”. Per això, aquest diumenge, a les 18.00, la basílica de la Sagrada Família de Barcelona acull una celebració dedicada a la pregària pels germans jueus, cristians i musulmans que conviuen a Terra Santa, amb la participació del cardenal Pizzaballa.

Presidirà la trobada el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, i també s’hi sumaran els bisbes auxiliars Javier Vilanova i David Abadías, així com desenes de preveres i diaques, tots amb centenars de joves que ompliran el temple. 

PIERBATTISTA PIZZABALLA

“Necessitem persones disposades a donar la seva vida per la pau i la reconciliació”

L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha convidat tots els joves de la diòcesi a participar-hi, ja que com ha dit, es tracta d’una gran oportunitat per “iniciar junts la Quaresma”.

Com cada any, la celebració es fa al voltant d’una creu, amb una Eucaristia precedida d’una vetlla. Es pot seguir en directe a través de la pàgina web de l’arquebisbat de Barcelona i a través de Ràdio Estel.

Estan programats alguns testimonis, entre ells el de Pedro Javier Armengou, que ha estat fins ara corresponsal de Catalunya Cristiana a Jerusalem, i d’un noi jueu i una noia àrab que faran una pregària per la pau. 

El cardenal Pizzaballa anima a unir-se a aquesta celebració amb aquesta invitació: “Comencem junts aquesta Quaresma mirant la creu, esperança dels nostres patiments.”

El mateix cardenal Omella ha explicat que la col·lecta de la missa d’aquest diumenge 18 de febrer, tant la de la Sagrada Família com de totes les que es faran a l’arxidiòcesi de Barcelona, anirà destinada a les necessitats dels germans de Terra Santa.

Per col·laborar-hi, es pot fer una aportació econòmica a través de Bizum, amb el número 02799, o bé amb una transferència bancària: https://acesse.dev/e8TNr.

Carlos Bosch, director del Secretariat de Pastoral amb Joves de Barcelona, ha assegurat a Ràdio Estel que la trobada vol ser una finestra oberta al sofriment de la guerra a Israel i la franja de Gaza.

El també prevere i responsable diocesà de joves a Barcelona ha destacat la importància del patriarca llatí de Jerusalem, Pierbattista Pizzaballa

Aquesta és la vuitena edició de Sent la Creu, organitzada pel Secretariat diocesà de Pastoral amb Joves, una celebració que va començar el 2017 amb la creu de Lampedusa.

Posteriorment, s’ha resat pels germans de Mossul (2018), Cambodja (2019), Bangassou (2020), Veneçuela (2021), Filipines (2022) i Ucraïna (2023). En aquesta ocasió, els participants s’uniran per pregar per la pau a Terra Santa, on el conflicte està causant patiment a milions de persones.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!