El poble de Baldomar, al municipi d’Artesa de Segre, a la Noguera i bisbat d’Urgell; el de Corbera d’Ebre, a la Terra Alta i bisbat de Tortosa, i el de Castellar de la Ribera, al Solsonès i bisbat de Solsona, són els tres incendis que es van declarar aquest dimecres i que a hores d’ara continuen actius. La calor desbocada, amb temperatures màximes d’entre 43 i 45 graus mai registrades abans, i la sequera que arrosseguem de fa mesos són les causes darrere d’aquests incendis simultanis.

Al migdia d’aquest dijous el foc ja havia afectat una superfície de 1.001,12 hectàrees de Baldomar, segons les dades provisionals dels Agents Rurals. De les hectàrees cremadesla majoria dins l’Espai Natural Protegit de la Serra del Montsec, 866,32 són de terreny forestal i 134,70 són agrícoles. Hi treballen 59 dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Seguim l’incendi amb molta preocupació, perquè afecta les persones però també les collites”, ha manifestat Mn. Antoni Pich, rector de Baldomar. “El missatge és d’esperança, de prudència i de cooperar amb les persones que estan al front de les operacions per apagar l’incendi.”

En declaracions a Catalunya Cristiana, Mn. Pich, que també és rector de Vilanova de Maià i d’Alòs de Balaguer, remarca la importància de revertir situacions com el despoblament i d’invertir i ajudar el món de la pagesia.

De fet, les dades parlen per si soles: el 60% dels pagesos de casa nostra té més de 55 anys; el 70% del territori és massa forestal; el 51% dels 947 municipis de Catalunya tenen menys de 1.000 habitants, i el 35-40% del territori es troba en risc de despoblació. Tenim un país que té una densitat població molt concentrada en zones urbanes. El 80% de la població es concentra en l’àrea metropolitana, capitals província i litoral. El 20% viu a la resta del país.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!