Una setantena de representants de més de vint centres i clubs d’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es van reunir els dies 24 i 25 de febrer a Montserrat per celebrar la setena edició de la Nit dels Animadors de la Fe.

La trobada, organitzada sota el lema Silenci, natura i diàleg, va comptar amb l’assistència de monitors i monitores, responsables i animadors/es de la fe dels centres i clubs assistents. Una oportunitat per posar en comú reptes, necessitats, dificultats i recursos a l’hora de treballar l’espiritualitat, el transcendent, el recolliment i la comunitat, així com per propiciar el diàleg interior i el contacte amb la natura i el silenci com a eines per a la reflexió.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany va ser el format de la trobada: més llarga i amb més activitats organitzades, fent nit a l’alberg Abat Garriga, un dels més pròxims al monestir de Montserrat.

En la jornada de divendres, els assistents van tenir ocasió de conèixer el testimoni de Montserrat Unterlöhner, germana del monestir de Sant Benet de Montserrat, qui va oferir una xerrada en què va destacar el seu agraïment i complicitat cap a la tasca dels monitors i monitores d’esplai, a qui va encoratjar a continuar amb la seva tasca d’educació a través del lleure.

En una excursió a la Creu de Sant Miquel, els participants van fer un exercici introspectiu i contemplatiu

Durant la nit de divendres a dissabte, es va dur a terme una excursió cap a la Creu de Sant Miquel, on es va fer un exercici introspectiu i contemplatiu, mentre que dissabte al matí va tenir lloc una activitat de descoberta de Montserrat a través d’un joc de preguntes.

Finalment, Pau Valls, monjo del monestir de Montserrat, va compartir la seva tasca d’aproximació a persones agnòstiques i atees a través del testimoniatge, i tres monitors i monitores de lleure del MCECC de confessió catòlica, protestant i musulmana van compartir el seu testimoni de fe, tot apel·lant a la necessitat de potenciar el diàleg interreligiós. La trobada va finalitzar amb la celebració d’una eucaristia.

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans és una federació de centres d’educació en el lleure amb un bagatge de més de seixanta anys, que agrupa més de 200 centres d’esplai distribuïts entre les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida, Castelló, les illes de Mallorca i Menorca i també el principat d’Andorra. Els centres d’esplai MCECC acullen uns 25.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.500 monitors i monitores.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!