La presentació del nou llibre del Dr. Joan Guiteras, La fe humanitza, publicat pel Centre de Pastoral Litúrgica, ha tingut lloc el dijous 8 de juny en un marc tan acollidor com el claustre de Sant Miquel del Seminari Conciliar de Barcelona, guarnit amb una preciosa catifa floral i amb un dels elements més tradicionals de la festivitat del Corpus barceloní, l’ou com balla.

Miquel Lirio, gerent del Centre de Pastoral Litúrgica, ha volgut retre homenatge al diaca Josep Urdeix, autor del pròleg del volum. “Va ser el darrer escrit de mossèn Josep, que ens va deixar el 26 d’agost del 2022”, ha comentat.

El rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Mn. Salvador Bacardit, ha recordat en la seva intervenció la gran amistat que sempre ha mantingut amb Mn. Joan Guiteras, a qui ha definit com “un home de Déu, un home afable”. Doctor en teologia i canonge del Capítol de la Catedral de Barcelona des de fa més de trenta anys, el Dr. Guiteras és autor de setanta llibres sobre temes teològics, catequètics i de formació cristiana.

“En uns temps en què la gent s’està deshumanitzant, amb una evident crisi de valors i decadència social, és important rebre un llibre amb un títol tan positiu com La fe humanitza. Les seves pàgines conviden a fer-nos nombroses preguntes sobre el moment actual, ens ajuden a tirar endavant i a mirar de manera esperançada el present i el futur”, ha afirmat Mn. Bacardit.

El nou treball del Dr. Guiteras, que s’estructura en cinc apartats, és un recull dels seus darrers articles publicats a Catalunya Cristiana. Són reflexions concises sobre la fe com a do gratuït de Déu i com a tresor. Els textos estan basats en “fets i paraules viscudes” i “tenint sempre present la figura de Jesús”, segons ha dit l’autor. I ha afegit: “Tots som cridats a imitar el Salvador del món.”

El canonge estava exultant de trobar-se al Seminari, “on vaig ser ordenat i on, més tard, vaig ser formador de seminaristes”. També ha revelat que el Seminari va esdevenir “l’indret de la meva vida on he rigut més”.

El Dr. Joan Guiteras ha explicat que “un escriptor ha de ser transparent i evitar la petulància; l’escriptura ha de ser clara i senzilla, que en faci possible la comprensió”. Així mateix, ha assenyalat que “l’escriptura no és producte de la màgia, sinó de la perseverança. En la seva erudita dissertació sobre l’art d’escriure, ha esmentat cites de literats com santa Teresa de Jesús o Camilo José Cela.

El Dr. Guiteras també ha volgut fer memòria de Mn. Josep Urdeix, “gran servidor de l’Església catalana i de l’Església universal”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!