Al llarg dels set anys que portem celebrant la Setmana de la Bíblia, Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, ha anat desgranant una reflexió biblicoteològica al voltant de la Sagrada Família, sempre acompanyat a l’orgue per Juan de la Rubia. Aquesta ha estat la setena edició i l’ha dedicat a La Sagrada Família: un santuari dins la ciutat.

https://livestream.com/accounts/3246094/streamingsf1/videos/234736992

Armand Puig, que juntament amb Francesc Torralba i Joan Torra, integra la Comissió Teològica de la Sagrada Família, s’ha centrat especialment en el claustre perimetral de la basílica, un camí de pregària i de pelegrinatge.

“El claustre de la Sagrada Família és, per definició, un camí de pregària, un lloc de processons, amb uns pocs bancs de pedra en dues de les seves quatre seccions”, ha exposat Armand Puig. “Per tant, no està pensat primordialment com a espai de descans, lectura i meditació –com succeeix habitualment en els claustres. El claustre de la Sagrada Família vol fer entendre sobretot el temps de Déu que passa per la vida de les persones, en una fusió de litúrgia i de natura, de temps litúrgics i de temps estacionals. Gaudí fon tots dos temps, el de Déu i el dels homes, en les quatre cantoneres del claustre.”

Del 22 al 28 de gener se celebra la VII Setmana de la Bíblia, que va precedida pel Diumenge de la Paraula de Déu, jornada instituïda des del 2019 pel papa Francesc per tal de ser celebrada el III Diumenge de durant l’any (enguany, diumenge 22 de gener). El lema d’aquesta edició és “Us anunciem allò que hem vist i sentit” (1Jn 1,3).

Durant la Setmana de la Bíblia, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura, instrument fonamental en la revelació de Déu i en la relació del creient amb ell. Es poden consultar tots els actes programats al web www.setmanadelabiblia.cat.

La celebració de la Setmana de la Bíblia a casa nostra és patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense i promoguda per l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial ClaretRàdio EstelCatalunya Cristiana, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l’abadia de Montserrat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!