Els Apòstols i els evangelistes van generar una rica varietat literària per comunicar-nos l’experiència pasqual de Jesús. Una d’elles és el resum o sumari. Avui en tenim un: sant Mateu ens fa un resum idoni de l’impacte que Jesús ressuscitat va generar en els primers cristians. Fixem-nos-hi bé.

Primer, la paradoxa de les nostres ferides personals. Els Onze són els escollits per Jesucrist per ser signe visible de la restauració que Déu vol fer de l’aliança perpètua del Senyor amb la humanitat a través de l’Israel bíblic. Com Israel, també ara els membres més propers de Crist porten una ferida, la traïció d’un dels íntims del Senyor, signe del perdó que Déu vol oferir-nos.

Segon, l’adoració i el dubte. La vida present, marcada per la fe en nostre Senyor, no significa que estigui totalment resolta. Creure en Déu inclou tot un procés personal d’aprofundiment i de creixement espiritual. Aquest creixement suposa alegria, adhesiu espiritual, i també reconeixement de la pròpia feblesa. Quan confessem Déu i Jesucrist, també confessem la nostra feblesa i petitesa. Això també és un do de Pentecosta, l’inici d’una transformació social que canvia el món.

Tercer, la importància dels sagraments. Jesús, ressuscitat i en el cel, ens ha conferit l’Esperit Sant, que dona eficàcia i força vida als membres de l’Església i de la humanitat gràcies als sagraments. Cada cop que els celebrem, Déu es fa present. Quan creiem en la Trinitat, celebrem i confessem la nostra fe en els sagraments.

Finalment, proximitat espiritual i consol. Jesús promet als apòstols, els primers membres de l’Església apostòlica, i per extensió avui a tots nosaltres, que no estem sols, que cada cop que confessen la Santíssima Trinitat, confessem que no estem sols, i que la proximitat i providència de Déu és certa, sobretot en els moments més importants de la nostra vida. En definitiva, avui confessem la Santíssima Trinitat, creiem en Déu, esperem en Ell, l’estimem i confiem en Déu que, en Jesús, ens mostra el camí vers la plenitud, en el cel. Feliç diada de la Santíssima Trinitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!