Agrelo

Aquest dimarts, 18 de juny, s’ha celebrat a Barcelona la vuitena edició de la Tribuna Joan Carrera. Aquesta iniciativa té l’objectiu d’analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món, i per fer-ho, en aquesta ocasió ha comptat amb la participació de l’arquebisbe emèrit de Tànger, el franciscà Santiago Agrelo

En la seva intervenció, Agrelo ha compartit la seva preocupació per la crisi migratòria, i ha criticat durament la “campanya de desinformació que hi ha a les fronteres”. “M’indigna la indiferència que hi ha davant la tragèdia que milers de migrants morin cada dia”, ha afirmat. En aquest sentit, el religiós ha recordat també que els cristians de l’Església poden tenir un paper molt rellevant per revertir aquesta situació: “A Europa els migrants són ignorats i invisibilitzats. Això és el contrari del que diuen les nostres arrels cristianes”, ha recordat. 

“La nostra Església hauria d’estar compromesa fins a la medul·la amb l’acollida dels migrants”

Precisament per ajudar a visibilitzar els migrants, l’arquebisbe emèrit de Tànger ha demanat que, especialment des d’una visió cristiana, “no deixem aparcada a casa la mirada de Jesús sobre els pobres, i no podem deixar de portar llum a aquells qui ho necessiten”. 

Per ajudar-los, Agrelo ha assegurat que és important que “no ens tanquem a la nostra pròpia carn”, i que “mai ajudarem els pobres si no ens veiem nosaltres en ells”. Finalment, el religiós ha convidat tots els presents a prendre’s seriosament tot el que comporta les migracions, ja que com a cristians, “la nostra manera de situar-nos davant les migracions deixarà a la vista l’Església que som, i la nostra Església hauria d’estar compromesa fins a la medul·la amb l’acollida dels migrants”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!