El bisbat de Lleida restaurarà el retaule de santa Úrsula de l’església de Sant Llorenç de Lleida gràcies a una subvenció de la Generalitat de 31.993 euros, que cobreix bona part del cost estimat de l’actuació.

Aquest moble es va desmuntar amb motiu de les obres de restauració de la parròquia, que ja han finalitzat, perquè les humitats del mur on estava adossat estaven afectant la conservació del retaule. Això va provocar que, un cop desmuntat, s’optés per no tornar-lo al seu lloc a l’església fins que no s’hagués reparat. Actualment es troba dipositat al Museu de Lleida, pendent de la restauració.

El retaule de santa Úrsula és una obra gòtica del segle XIV amb una escultura de la santa i relleus que n’expliquen la vida

A la franja horitzontal inferior hi ha deu figures que representen les verges màrtirs que acompanyaven santa Úrsula.

D’altra banda, en el decurs dels darrers mesos, diverses parròquies han rebut subvencions per dur a terme obres de manteniment i reparació, entre les quals hi ha la de Sant Martí Bisbe dels Alamús, que ha rebut 10.000 euros de la Diputació de Lleida que ajudaran en la primera fase de la restauració de l’espadanya i façanes de l’immoble, que tenen un cost total de 20.405,26 euros. La resta del finançament prové del bisbat, la parròquia i l’ajuntament.

Així mateix, el projecte de 73.871,37 euros de la restauració de cobertes i voltes de la parròquia de la Mare de Déu del Roser de Corçà, a Àger, s’ha dut a terme gràcies a 40.000 euros de la Diputació i a 22.001,01 euros de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura. El cost restant de la reparació l’ha assumit el bisbat i la parròquia.

Finalment, les obres de conservació i manteniment de la façana de la parròquia de la Transfiguració del Senyor de Juneda han costat un total de 111.080,90 euros, dels quals 40.000 els ha aportat la Diputació, 55.000 euros l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura i el restant el bisbat, la parròquia i l’ajuntament.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!