L’església de Santa Maria de Cervera tornarà a tenir orgue. Així ho va anunciar Mn. Xavier Romero, el rector, el 19 de febrer, en la presentació del projecte que portarà un nou instrument que substituirà el que els vandàlics van destruir el 1938. 

Com ha explicat el bisbat de Solsona, l’orgue es construirà a Itàlia en els propers dos anys i mig, i tindrà un cost aproximat de 200.000 euros. L’instrument s’ubicarà a l’espai del cor situat damunt de la porta d’entrada de la cara nord-oest, i tindrà una capacitat de 1.316 tubs. L’estil estètic està previst que sigui com el de la majoria d’orgues catalans, amb la consola i els teclats mòbils. D’aquesta manera, s’engrandirà el patrimoni monumental que té Cervera i es recuperarà l’orgue per les celebracions, el quart que ha tingut l’església de Santa Maria des de la construcció del primer, l’any 1408. 

L’acte de presentació del projecte va comptar amb la participació de M. Teresa Salat, historiadora; Mn. Valentí Miserachs, mestre de capella de Santa Maria la Major de Roma, i Ramon Gené, encarregat de la part econòmica. Entre els feligresos que van omplir l’església també hi havia diverses autoritats del món local i provincial, que van mostrar la seva satisfacció davant la construcció del nou orgue per a Santa Maria. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!