Des del dissabte 24 de febrer, tots els pelegrins que caminen pel camí de Sant Miquel de Montserrat poden trobar-hi un alt relleu de bronze amb les figures de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer i el beat Àlvar. Als peus de l’alt relleu, una faixa de bronze conté un punt de Camí, el clàssic d’espiritualitat del fundador de l’Opus Dei: “A Jesús sempre s’hi va i s’hi torna per Maria”. La peça és una obra de l’escultora Rebeca Muñoz, i va ser beneïda el mateix dia 24, en una celebració organitzada per l’Associació de Cooperadors de l’Opus Dei a Catalunya en la qual van participar-hi més de mig miler de persones, moltes d’elles fidels de la prelatura de l’Opus Dei. 

Sant Josepmaria i la seva relació amb la comunitat de Montserrat

Com va explicar l’abat de Montserrat, P. Manel Gasch, durant l’eucaristia prèvia a la benedicció del relleu, “molts sants han passat per Montserrat, de sant Ignasi a sant Joan Pau II; i és per això que era important poder acollir un relleu per testimoniar el pas de sant Josepmaria i del beat Àlvar, com a pelegrins de la Moreneta i fer-ne exemple de tants seguidors seus que a partir d’avui el veuran i el visitaran”. El mateix abat va recordar l’amistat de sant Josepmaria amb la comunitat de Montserrat, que va començar “en els anys de la Guerra Civil, amb la comunitat de monjos exiliada a Navarra, i que van personalitzar els nostres germans el P. abat Gusi, i molt especialment el P. abat Aureli M. Escarré”. 

Pel que fa al beat Àlvar, tot i que la seva relació amb Montserrat va ser posterior en el temps, el P. Manel Gasch també va remarcar que “va passar al monestir una o dues setmanes santes, on va poder viure i compartir la nostra tradició litúrgica, la qual cosa després va recordar tota la vida”. 

L’eucaristia va comptar amb la participació de Mn. Ignasi Pujol, vicari de l’Opus Dei per a Catalunya i Andorra, que va agrair a la comunitat benedictina l’acollida i “l’afecte que l’Obra rep i sent per part de l’abadia de Montserrat”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!